Pizza Xəmiri

42-ciparalel.az
Ərzaqlar:
- 4 su stəkanı un
- 1 kub yaş maya
- 4 xörək qaşığı zeytunyağı
- 2 çay qaşığı duz
Hazırlanması:
- Böyük bir kasada un və mayanı qarışdırın.
- Yarım su stəkanı qədər ilıq su, yağ və duz əlavə edin.
- Qarışığı yumuşaq və əllərə yapışmayan bir xəmir əldə edənə qədər yoğurun.
- İstəsəniz yoğurma əməliyyatı üçün mikserdəndə istifadə edə bilərsiniz.
- Xəmirin üzərini bir dəsmalla örtərək ilıq bir mühitdə 1 saat qədər istirahət etdirin.
- İki soba qabını yağlayıp üzərinə un səpin. Sobası 225 dərəcəyə nizamlayıb əvvəldən istilədin.
- Xəmiri boşqaba yayın. Xəmirləri dilədiyiniz içliklə doldurub sobaya qoyabilərsiniz. 25 dəqiqə qədər bişirin.