Göbələkli, qeyri-adi blinçiklər

42-ciparalel.az
Ərzaqlar:
1,5-2 stəkan un
0,5 litr süd
3 ədəd yumurta
1 x.q. şəkər tozu
1-2 x.q. bitki yağı
duz, istiot
Göbələkli iç üçün:
500qr. göbələk
200 qram pendir
Göbələk və soğanlı iç üçün:
300 qram şampinyon və ya başqa göbələk
1-2 ədəd soğan
200 qram pendir
kərə və yaxud bitki yağı
duz, istiot
Hazırlanma qaydası:
Şampinyon göbələklərini yuyub, doğrayın. Soğanı xırda-xırda doğrayıb, yağda qızardın. Üzərinə göbələkləri əlavə edib, 8 dəqiqə ərzində bişirin. Duz və istiot səpməyi unutmayın. Istəsəniz üzərinə doğranılmış göyərti də əlavə edə bilərsiz. Pendiri sürtkəcdən keçirin. Blinçikin üstünə 1 xörək qaşığı göbələk qoyaraq, üzərindən pendir səpib, səliqəli bükün. Sonra blinçikləri hər iki tərəfdən kərə yağında qızardın.Blinçikin bir üzünü qızardın. Digər üzü qızarmasın ki asanlıqla yapışdırmaq olsun.
Nuş olsun!