Kəsmikli Peçenyeler

42-ciparalel.az
Ərzaqlar
- kəsmik – 400 g
- marqarin – 200 q
- Buğda unu – 480 q
- şəkər – 2-3 x.q.
- soda – 1/2 ç.q.
- duz
Hazırlanması
- Marqarını rəndənin böyük gözünnən keçirdin, kəsmiklə birləşdirib 1cimdik duz əlavə edin. Alınan kəsmikli kütləyə un və soda əlavə edib xəmiri yoğurun. Xəmiri yayıb stekanla dairəvi kəsin.
- Hər dairəni şəkərə batırın sonra ortadan iki bükün (kənarlarnı birləşdirməyin və bükəndə şəkər içində qalmalıdır), sonra bir üzünü bir daha şəkərə batırıb yenə ortadan bükün (üçbücaq kimi alınmalıdır).
- Alınan peçenyaların bir üstünü bir daha şəkərə batırıb listə kağız salıb üzərinə düzün. Peçenyaları 180C 20-25dəqiqə bişirin.