Kəsmikli Peçenyeler
42-ciparalel.az
Ərzaqlar
- kəsmik – 400 g
- marqarin – 200 q
-
Buğda unu – 480 q
-
şəkər – 2-3 x.q.
-
soda – 1/2 ç.q.
-
duz
Hazırlanması
-
Marqarını rəndənin böyük gözünnən keçirdin, kəsmiklə birləşdirib 1cimdik duz əlavə edin.
Alınan kəsmikli kütləyə un və soda əlavə edib xəmiri yoğurun.
Xəmiri yayıb stekanla dairəvi kəsin.
- Hər dairəni şəkərə batırın sonra ortadan iki bükün (kənarlarnı birləşdirməyin və bükəndə şəkər içində qalmalıdır), sonra bir üzünü bir daha şəkərə batırıb yenə ortadan bükün (üçbücaq kimi alınmalıdır).
- Alınan peçenyaların bir üstünü bir daha şəkərə batırıb listə kağız salıb üzərinə düzün. Peçenyaları 180C 20-25dəqiqə bişirin.